پالایش نفت
دید کلی
نفت خام حاصل از چاه دارای مواد نا خواسته از قبیل آب و جامداتی مانند شن ، قیر و گازهای متان و اتان میباشد. برای جداسازی اینگونه عوامل ، آنرا وارد مخازنی میکنند تا جامدات موجود در آن تهنشین شده و گازهای آن خارج شود. سپس وارد جداساز سانتریفوژی شده که نقش آن جدا کردن تتمه آب ، گاز و جامدات معلق در آن میباشد. برای حذف نمکهای معدنی ، نفت را با آب ولرم میشویند. آنگاه قسمتی از نفت توسط لوله به پالایشگاه فرستاده شده و قسمتی جهت صدور به بنادر تلمبه میشود.
براي توليد الياف شيشه از روش هاي Tel و superTel استفاده مي شود البته روش هاي ديگر توليد نيز وجود دارد مانند owens.
تشريح فرآيند به شرح زير مي باشد:
1-سيلوي مواد اوليه: در اين قمست مواد اوليه شيشه وزن شده و مخلوط مي شود اين مواد شامل سيليس، سودا، كربنات باريم، دولوميت، سولفات سديم، سنگ آهك و ... مي باشد.
2-كوره اين مواد اوليه پس از مخلوط شدن ذوب شده به صورت شيشه مذاب در مي آيد.
3-ماشين الياف سازي: در اين قسمت يك Spinner پلاتيني وجود دارد كه با سرعت بسيا زياد در حال چرخش است و مذاب شيشه را به الياف شيشه با گذر مذاب از سوراخ هاي بسيار ريز تبديل مي كند.
4-پوشش رزين: در صورت نياز به وسيله پيستوله هاي رزين الياف پاشيده مي شود كه درصد رزين با توجه به كاربرد مصرف الياف متفاوت مي باشد. رزين به عنوان چسب عمل مي كند.
5-تونل حرارتي و پخت: الياف شيشه در تونل حرارتي فشرده مي شود و حرارت مي بيند حرارت تا 350 درجه سانتي گراد بدين ترتيب آب و سيلون خشك مي شود.
6-برش و بسته بندي: به وسيله دستگاه گيوتين بر حسب دلخواه پشم شيشه را برش داده و بسته بندي مي كنند.